Ruský investor príde do Stropkova asi až v roku 2014

03.12.2013 Stropkov

Stropkov (TASR) – Do priemyselného parku v Stropkove mal v tomto roku prísť ruský investor z oblasti stavebníctva. Ale do konca roka sa tak podľa posledných informácií zo stropkovskej radnice nestane.

Podľa primátora mesta Petra Obrimčáka nie je problém na strane mesta ani na strane investora. O jeho vstup sa teda vôbec nebojí.

Prednosta Mestského úradu v Stropkove Ivan Kleban uviedol, že ruský investor v súčasnom období požiadal o certifikáciu výrobkov podľa slovenských technických noriem a právnych predpisov. Po jej ukončení plánuje začať s výrobou. Mohlo by to byť už na jar 2014.

"Problémom sú technické skúšky materiálu, ktorý chce firma na Slovensko priniesť. Pravdepodobne sa nám nepodarí dodržať termín 6. december, ale aj keď sa posunie, verím, že Stropkov sa v budúcom roku stane znova centrom priemyslu na severovýchode Slovenska," informoval Obrimčák.

Na otázku, prečo sa tieto skúšky tak naťahujú, keď memorandum o spolupráci mesto s investorom podpísalo ešte v lete, primátor odpovedal, že problém bol v zásielke, ktorá mala ísť na testovanie, no vrátila sa zo slovenských hraníc späť do Ruska. Investor potom následne osobne priniesol vzorky na testovanie na Slovensko.

Ruská spoločnosť Armastek podľa primátora prinesie do roka do Stropkova asi 450 až 500 pracovných miest v stavebníctve.
 

Vyberte región